De hollandsche manege:
de rijschool

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

Op haar eigen wijze probeert De Hollandsche Manege maatschappelijk verantwoord te ondernemen om ook haar steentje aan de samenleving bij te dragen.

 


Per 1 april 2017 is De Hollandsche manege overgestapt naar een nieuwe energieleverancier; MAIN Energie (tevens ook partner van de FNRS). De Hollandsche manege neemt nu alleen nog maar groene stroom af en daar zijn we trots op!
 
 

 

De uitreiking van het Groencertificaat door MAIN Energie aan Aaltje Valk.  

De Hollandsche Manege is aangesloten bij de vakorganisatie van de FNRS, dit waarborgt vakkundigheid en beleid op de organisatie. Ook het ruiterpaspoort is een vereiste van de FNRS. Het is een officieel en persoonsgebonden document voor alle manegeruiters die rijden bij een FNRS Ruitersportcentrum. Het ruiterpaspoort geeft toegang tot alle FNRS Ruiteropleidingen, is landelijk erkend en staat garant voor een opleiding van hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau. Het is een registratiebewijs rijvaardigheidsniveau. Ook is men via het ruiterpaspoort automatisch lid van de KNHS, de overkoepelende sportbond. Ook zorgt dit ruiterpaspoort voor een extra ongevallenverzekering.

De Hollandsche Manege heeft het veiligheidscertificaat Veilig Paardrijden van de Stichting Veilige Paardensport en bovendien is de manege een erkend Aequor opleidingsbedrijf voor stagiaires van alle niveaus.

Via de Raad van de kinderbescherming komen er van tijd tot tijd jeugdigen om een aan hen opgelegde taakstraf te volbrengen. De Hollandsche Manege wil graag deze kinderen met de paarden laten werken om zo de hun opgelegde taak zinvol te laten volbrengen.

In De Hollandsche Manege draait de wereld om de paarden. Het is een bijzondere plek waar de paarden de aandacht, liefde, verzorging en attentie krijgen die ze verdienen. Naast de manege is een stuk tuin dat als paddock dienst zal gaan doen. Ook worden de paarden en pony's dagelijks met elkaar losgelaten in de rijbaan waar ze naar hartenlust kunnen spelen. Bovendien is er een loopband voor de paarden aanwezig.

Instructeurs, paardenverzorgers, dierenarts, hoefsmid, fysiotherapeut en paardentandarts; alle mensen die aan de manege zijn verbonden doen hun uiterste best om alles tot in de puntjes te verzorgen.

In de zomer is de Hollandsche Manege altijd twee weken gesloten want dan hebben de paarden vakantie. Ze gaan dan ook echt op vakantie naar een prachtig weiland in de kop van Noord-Holland.

Overbodig te melden maar natuurlijk wordt er fair trade koffie geschonken.


                                           

Vondelstraat 140       1054 GT      Amsterdam      020 618 0942