het levend paardenmuseum de hollandsche manege

Scholen en educatie

 

Cultuur en dieren; een bijzondere combinatie midden in de stad en een unieke ervaring voor schoolklassen. Tijdens het bezoek wanen de kinderen zich in 1882; spelenderwijs krijgen ze informatie over de historie en architectuur van dit heel bijzondere gebouw. Bovendien komen de kinderen in aanraking met de paarden en pony's en worden ze verrast met een ongedwongen show. Ook in de stallen is allerlei informatie beschikbaar over de verschillende paarden en paardenrassen.

Ter voorbereiding van het bezoek ontvangt de school een lespakket met een les over de geschiedenis en architectuur van het gebouw en een les met basis-informatie over paarden.

De Hollandsche Manege ligt aan het Vondelpark op loopafstand van het Rijksmuseum en het Vincent van Gogh museum, genoeg mogelijkheden om een bijzondere dag Amsterdam te organiseren.

De entreeprijs bedraagt € 9,-- p.p. zowel voor de kinderen als begeleiders. Deze prijs geldt voor groepen vanaf 15 personen. Het is mogelijk tijdens het bezoek een patatje o.i.d. te eten en limonade te drinken. Mocht u speciale wensen en of vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

 

Vondelstraat 140       1054 GT      Amsterdam      020 618 0942